ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Máte dotaz? Napište nám

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.

Šaty pro Českou MISS World 2016 z modrotisku

Natálie Kotková Česká Miss World 2016 dne 25.11 odlétá do Washingtonu D.C na Miss World. Pro nově vzniklou soutěžní  disciplínu Beauty with Purple (krása pomáhá) zvolila šaty z ateliéru Rodná Hrouda, které nesou název "šaty splněných přání! 
 
„Šaty splněných přání“,  je v řadě druhým charitativním počinem spolupráce ateliéru Rodná Hrouda a České MISS. Marie Stará designerka o něm říká. „Když člověku není dobře ať už fyzicky nebo psychicky, tak hledá  útěchu a naději a přeje si aby bylo lépe. V takové chvíli je i ta sebemenší drobnost a pozornost pro daného člověka velmi důležitá, protože odvede jeho pozornost od nelehké reality. Najednou může začít myslet na něco hezkého, dívat se do budoucna s nadějí a těšit se na to co ho čeká až se uzdraví. Chtěli jsme udělat radost a pomoci dětským pacientům na onkologickém oddělení ve FN  Motol. Naším projektem „ Šaty splněných přání „  jsme je zapojili do výroby šatů pro Českou Miss World 2016 Natálii Kotkovou. Tyto šaty se po návratu Natálie ze světové soutěže vydraží a celý výtěžek bude věnován dětskému oddělení FN Motol. Víra a naděje je nedílnou součástí úspěšné léčby a já věřím, že přání dětí vyslané na těchto šatech do světa se stanou skutečností.
 
Zajímavosti o výrobě šatů.
Děti z onkologického oddělení FN Motol nakreslily obrázky, které zobrazují jejich životní přání charakteru -  čím by chtěly být až vyrostou, anebo kam by se rády podívaly. Tyto přání, jsme citlivě speciální technikou přenesli na látku a poté ji nechali nabarvit indigem v rodinné dílně pana Danzingera. Tato technologie barvení a tisku je velmi stará, mnozí ji znají pod názvem modrotisk. Na látce se objevují motivy jako čtyřlístek - symbol štěstí, srdce - láska, rty - úsměv, nota - hudba, dům, rodina, zdraví, povolání lékař atd….
Některé obrázky byly doplněny ruční  výšivkou aby se tak barevně spojila sukně s vrchním topem.
 
Popis modelu:
Vrchní díl modelu tvoří poloprůsvitné body, ozdobené barevnými symboly, které jsou ručně našívány na síťovinu. Tento rafinovaný top, dává vyniknout štíhlé postavě modelky a zároveň bohatě nabíraná sukně dodává modelu na ženskosti.
Bavlněná sukně s originálním modrotiskem nese obrázky, znázorňující přání dětí z Motolské nemocnice. Celek působí velice hravě, mladistvě a optimisticky.
 
 
Rodná Hrouda
Je pro nás radostí vytvářet šaty pro Českou Miss. Tentokrát mají šaty ale i charitativní účel a nás těší, že naše tvorba může nejen zdobit krásné ženy, ale také pomáhat. Jsme potěšeni, že můžeme folklór a lidové oděvy více přiblížit široké veřejnosti a propojovat jí tak s jejími kořeny.

 
 Design/styling - Rodná Hrouda, Photographer- Petr Kozlík,  Modelka - Natálie Kotková




Design/styling - Rodná Hrouda, Photographer- Petr Kozlík,  Modelka - Natálie Kotková


Rodná Hrouda:
http://www.rodnahrouda.cz/gallery/
Média:
http://life.ihned.cz/c1-65536130-ceska-navrharka-ktera-sije-modely-pro-svetove-souteze-krasy-nenasilne-promitam-historii-do-soucasne-mody#


Brzy přidáme další informace.....




Zpět na výpis novinek

MENUX